PTP on saanut tänäkin vuonna kunniatehtävän saattaa Betlehemin Rauhantulen sunnuntaina 15.12. klo 15 Piikkiön kirkkoon, Perheiden Kauneimmat joululaulut tilaisuudessa. Varatkaa hetki siis kalentereistanne. Tilaisuuden jälkeen on mahdollista saada rauhantuli myös omaan kynttilälyhtyyn kotiin ja ystäville jaettavaksi.

Betlehemin Rauhantuli

Eternal Flame from the Nativity Grotto in Bethlehem.

”Pieni liekki tänään syttyy talven synkkään pimeyteen
Pieni liekki valon antaa, toivon tuikkeen sydämeen.
Pieni liekki pimeydessä nyt voi olla jokainen
Pieni liekki, joka kantaa valon luokse kaikkien.”

Pekka Simojoki

Yli tuhat vuotta palaneesta liekistä Betlehemissä alkuaan sytytetty Betlehemin Rauhantuli 2013 on joulun ajan valon ja rauhan arvokas viesti, joka myös symboloi ihmisten kykyä toimia yhteistyössä ja miten ihmisten välisellä yhteistyöllä voidaan saavuttaa suuria asioita; välttää konflikteja ja rakentaa rauhaa ihmiskunnassa. Rauhantuli muistuttaa meitä rauhan tärkeydestä ja kehottaa etsimään valoa pimeän keskelläkin.

Perinteen mukaisesti itävaltalainen lapsi noutaa tulen Betlehemistä Jeesuksen synnyinpaikalta ja antaa tulen sitten itävaltalaisten partiolaisten ja muiden vapaaehtoisten saatettavaksi. Betlehemin rauhantuli matkaa halki Euroopan vapaaehtoisten saattamana ja rauhan ja valon viesti palaa joulun alla sadoissa erilaisissa tilaisuuksissa. Betlehemin rauhantuli muistuttaa rauhasta kodeissa, kouluissa, työpaikoilla, kirkoissa, vankiloissa, vanhustentaloissa.

Betlehemin rauhantulen historia alkaa vuodesta 1986 ja vuosi vuodelta rauhan ja valon viesti on saatu levitettyä yhä laajemmalle. Nykyään liekkiä jaetaan ainakin 30 maahan Euroopassa ja Atlantin takana rauhan viesti tavoittaa Austrian Airin avustuksella ainakin Yhdysvallat, Meksikon sekä Kanadan. Liekin ovat vastaanottaneet vuosien saatossa niin paavit kuin monien valtioiden päämiehet. Liekki on viety mm. YK:n rauhanturvaajille Kosovoon, Euroopan Parlamentille ja Ground Zero –muistomerkille New Yorkiin. Ruotsissa liekin vastaanottaa kuningas Kaarle XVI Kustaa, Turussa Betlehemin rauhantulen liekki viedään Turun tuomiokirkkoon ja vuosittain myös arkkipiispa saa rauhantulen.

Suomessa Betlehemin Rauhantuli –projektia on jo vuosia hoitanut Lounais-Suomen Partiopiiriin kansainvälinen ja partioaatteellinen jaosto. Suomeen rauhantuli saapuu Ruotsista meritse TallinkSiljan Sea Wind –rahtialuksen henkilökunnan saattamana Turkuun varhain aamulla 12.12.2013.

http://betleheminrauhantuli.blogspot.fi/