Idean synty ja valmistautuminen

Kesällä eräänä päivänä Henna niminen nuori nainen alkoi haluamaan kämpälle. Hän laittoi facebook PTP supersalaiseen ryhmään viestiä kämpälle menosta. Josta alkoi suuri keskustelu pystyisikö sitä kiireiset ihmiset lähtemään reissuun. Silloin tuleva lippukunnan johtaja puuttui keskusteluun tylsillä päivämäärillä ja tapahtumilla: 7.-8.9 Keikka, 14-15.9 vapaa, 20-22.9 ROK, 22.9 Lippukuntapäivä ja 27.-29.9 Syysleiri. Miikka (tuleva LPKJ) jatkoi kommentointiaan, sillä ettei halua ainutta syyskuun partiotonta viikonloppua täyttää Partiolla.

Henna bongasi Miikan tapahtuma luettelosta partio kisat ja totesi keskusteluun, ettei ole ollut pitkään aikaan kisoissa ja haluaa lähteä kisaaman. Ryhmä oli vielä samana päivänä päätetty, koska Miikka ja Veera halusivat myös kisaaman (pitämään Hauskaa). Ryhmän nimeksi valittiin Käpy.

Aika vierähti vauhdilla päätöksestä eteenpäin ja kisa viikko tuli ajankohtaiseksi. sovimme Facebookissa, että Henna ja Veera menevät perjantaina katsomaan puuttuvat tavarat kololta ja ostavat kisa ruoat. Toinen asia mistä sovimme oli, että kokoonnumme kololle lauantaiaamulla ennen kisoja klo 8:00.

Lauantai aamu koitti ja kello löi tasan kahdeksan, mutta missä on Henna ja Veera? Miikka oli ainut jäsen joka oli saapunut kololle kellon tarkasti kahdeksaksi. Veera tuli ihan vähän myöhässä, koska oli jäänyt keräämän meille herkku omenia ”nam”. Kololla saimme kaikki tavarat rinkkoihin ja lähdimme autolla kaukaiseen kisakeskukseen (Piikkiön yhtenäiskoululle).

Autossa olimme jo täynnä kisaenergia. Autossa Henna ilmoitti ettei ole löytänyt jäsenkorttia, josta hän oli Miikalle päässyt mainitsemaan. Miikka on siis hukannut omansa johonkin. Ilmoittautumispisteellä oli kova selvittäminen Hennan jäsenyyden suhteen. Miikka oli hankkinut itselleen piirin toimistolta todistuksen jäsenyydestä.

Kisan avaus ja aloitus tehtävä klo 9:45

Kisa alkoi kisajärjestäjän hienolla puheella ja ohjeistuksella.

Klo 10:00 pääsimme tositoimella aloittamaan kisat ensimmäisellä tehtävällä. Ryhmä sai kaksi tehtävää yhtä aikaan sprinttisuunistus ja löylykauhan teko. Ensimmäisenä suunnistamaan lähti Hennaa. Miikka ja Veera jäi tekemään löylykauhaa. Taktiikkana oli Miikan lähettäminen viimeisenä suunnistamaan, jotta löylykauha olisi mahdollisimman pitkälle valmistettu.  Saimme aikarajan sisällä tehtyä kauhan ja siitä tuli aika hieno ja toimiva. Pääsimme heti testaaman kauhaa.

Palautuksen jälkeen alkoi seuraava rasti josta lähdimme viitoitettua reittiä kehityksen kerhotalolle. Matkalla piti tarkkailla ympäristöä. Kehityksen kerhotalolla oli rasti jossa piti tunnistaa matkalla vastaan tulleita henkilöitä valokuvista joissa, oli henkilöiden silmien alue poistettu. Rastilla piti myös vastata moni valinta kysymyksiin iästä, mitä henkilöllä oli mukana ja vaatteista.

Matkamme jatkui sieltä Linnavuoren laavulle. päätimme matkalla tutkiskella kartta ja syödä vähän omppuja. Laavulla pääsimme vastailemaan todella vaikeisiin kivi ja maa-aine kysymyksiin. Kenelläkään meistä asia ei ollut vahvuus alueella, joten päädyimme vastaaman vaiston perusteella ja saimmekin puolet pisteistä.

Laavulta lähdimme jatkamaan matkaa kohti tammisiltaa. Kerrankin olimme hyvässä aikataulussa emmekä viimeisinä matkassa.

Tammisillassa rastina toimi rahat tai henki. Rastilla saimme 30 seteliä joilla pääsimme pelaaman uhkapelejä. Uhkapeleinä toimi noppapokeri, venäläinen ruletti ja jokin korttipeli. Tytöt laittoivat Miikan pelaaman venäläistä rulettia samalla, kun he tutustuivat ”johonkin korttipeliin”. Tytöt hävisivät oman osuutensa yhteisistä rahoista samalla, kun Miikka otti isoa nousua venäläisessä ruletissa. 190 merkin kohdalla oli hyvä lopettaa, ettei aika ylittyisi. Pidimme rastini jälkeen ensimmäisen eväs tauon.

Evästauon jälkeen jatkoimme merkattua polkua pitkin pakoreitti rastille. Rastilla oli tarkoituksena seurata karttaan piirrettyä reittiä. Matkan varrelle oli laitettu ”aarteita” rasteja jotka piti merkata rasti korttiin. Meillä rasti ei mennyt odotetulla tavalla. Meillä oli vähän haku ammuntaa mihin pitäisi mennä, joten pistimme rastin leikiksi ja merkkailimme kaikki rastit. Tehtävä oli mielestämme kisan vaikeimmasta päästä. pakoreitin päästä alkoi kahlekuningas rasti. Rastilla meidän piti laitta vaneri avaimen hampaat oikeisiin kohtiin. Olimme mielestämme vahvoilla rastissa, mutta jokin meni pieleen. Saimme rastista 0 pistettä.

Intoa puhkuen lähdimme rastilta jatkamaan matkaa. Matkalla pidimme pienen eväs tauon samalla, kun henna yritti löytää yhtä lisärastia. Lisärastin piti olla ihan vieressä, mutta koskaan se ei tullut Hennalle vastaan. Eväs tauon jälkeen lähdimme jatkamaan matkaa ja päädyimme oikeaan paikkaan.

ilmoittauduimme Sattumia (sopassa Gluteeniton keikka) rastille ja totesimme, että tämä on meidän homma. Otimme tehtävän jaoksi Veera tekee kasvis sopan, Miikka tekee Rieskale taikinan ja henna valitsee gluteenittomat ainekset taikinaan. Veera teki aivan mahtavan kasvis keiton. Onneksi tuomarit vain maistoivat ja me saimme syödä lopun keitosta. Miikan tekemä rieskale onnistui kanssa hyvin. Miikka ja Henna täyttivät vielä keliakiaan liittyviin kysymyksiin. Tämä rasti oli kyllä meidän vahvuus alueella.

Lätäkkö rasti oli seuraavana suuntana. Matkalla Miikka tippui kartalta pahasti, mutta onneksi Veera oli suunnistus vastuussa. Lätäkkö rasti meni koko porukalta vähän ohi. tehtävänä oli ratkaista arvoitus tai väittämä. Jokainen vartion jäsen vastasi yhteen kysymykseen samaan aikaan. Oikean vastauksen olisi saanut uimalla käydä ryöstämässä lammesta.

Päivän viimeisenä rastina ennen yöpymispaikka toimi dekkaritietous. Käpy vartio sai aiheesta oikein humoristisen. tehtävänä oli yhdistää kirja, tekijä ja aikakausi. Meidän tietous kirojoista oli todella huono, joten saimme aikaiseksi nauru/väittely tilanteen rastilla. J Rasti henkilö totesi, että teitä oli päivän mukavin seurata työn touhussa. rastin jälkeen jäimme virkkaaman naamaria tai siis Veerahan sen teki.

Yö rasti lähestyi ja tiesimme myöhästyvän tavoite ajasta. Teimme tietoisen riskin asiassa. Miikan edellisenä iltana venynyt altti- kokous ja paikoittava tarve päästä vessaan alkoi painaa mieltä.

Yö rasti (yöpaikka oli kuoppajärven takana)

Saavuimme yö rastille 30 minuuttia tavoite ajasta myöhässä. Saimme ison nipun tehtäviä ja kartan. lähdimme etsimään ”laavu” paikka. olimme matkalla sopineet, ettemme pystytä laavua vaan nukumme taivasalla. Löysimme sopivan kolon johon saisimme makuualustat levitettyä ja tehtyä yö tehtävät. Tämän jälkeen Miikka ampaisi heti vessaan ja tytöt jäi lukemaan yöllisiä tehtävä rasteja. Yön rasteina oli seuraava: aarrearkku, viila kakussa, kallis luonto, kuutamokeikka ja viilaukset. Miikan saavuttua vessasta aloimme toteuttaa tehtäviä. Veera ja Henna menivät hakemaan kakku materiaaleja. Samalla Miikka haki aarrearkun materiaalit. Tytöt aloittivat kakun teon ja Miikka arkun tekoa. tytöt tekivät kauniin täytekakun mansikkahillo täytteellä. Miikka ei saanut arkkua edes kunnolla alkuun, kun heitti jo rukkaset naulaan. Henna alkoi tekemään arkkua ja hänkin huomasi välineiden olevan huonot. kakkupohja saatiin ”uunin” trangian kypsymään ja aloitimme täyttämään uhanalaisten eläinten nimiä. Eläin laput olivat osa kallis luonto tehtävää kun laput olivat valmiit, Miikka lähti Antamaan uhanalaisille eläimille ”hinnan”.

Kello lähestyi kahtatoista ja meidän kakku oli palautettu kehujen saattelemana. Pääsimme suorittamaan kuutamokeikkaa. Se oli hieno rasti. rastilla piti narujen varassa olevaa koukkua liikutella ja siirrellä koreja. Systeemi oli saman tyylinen, kun partio mestari ohjelmassa. Rastin jälkeen Miikka päätti laittaa lopullisesti hanskat nurkkaan ja mennä nukkumaan. Tytöt jäivät tekemään arkkua josta syntyi ”siiliharmonikka” ja viilauksia. viilauksia tehtävässä piti oikolukea teksti ja korjata virheet. Hennan olisi pitänyt herättää Miikka opettelemaan kirjoitusta.

Sunnuntai

Aamu alkoi klo 5:00 heräämiseen. Miikka oli nukkunut varmaan kisan eniten. Meinaan poika laittoi maaten klo 12:15 ja nukahti heti. Tytötkin olivat muutaman tunnin nukkuneet. Koko ryhmä oli täynnä virtaa uuteen päivään.

Aloitus rasti oli 1,4km päässä ja siellä piti olla viimeistään 6:45. Me päätimme lähteä ajoissa valumaan paikalle ja olimmekin ensimmäisten joukossa rastilla. Ajattelimme siitä olevan hyötyä, mutta rastissa olikin yhteislähtö. Tehtävänä oli piste suunnistus ja aikaa oli 1h. ryhmä sai jakaantua 2 ryhmään. Taktisena vetona tytöt menivät vauhdilla ja Miikka löntysti hitaasti maalin muutaman rastin kautta, koska hänellä oli jalat hiertänyt pahasti väärän pukeutumisen vuoksi.

aamun toisella rastilla pääsimme tikkaaman oikeata sian nahkaa. Miikalla oli jonkin näköinen tietotaito tikeistä, koska kättä oli moneen kertaan laitettu kuntoon. Miikka ja Veera tikkasi ”lehmän” kasaan ja Henna vastasi kysymys lomakkeisiin.

seuraavaksi pääsimme kauniita maisemia katsomaan kipervuorelle samalla, kun teimme linnunhäkin. Linnunhäkki rastilla oli kisaajia muistettu kahvilla.

Seuraavalla rastivälillä aloimme suunnitella lippukunnan tulevaisuutta ja visioimaan. Meillä oli monta hienoa suunnitelmaa ja asia mitä pitää alkaa tekemään. mukavan juttu tuokion jälkeen olimme saavuttanut niemenkulman tiellä olevan rastin.

illallinen rastilla piti tehdä pöytään istuma järjestys ohjeiden mukaan. Veera oli innostunut paikasta, koska olimme ihan hänen kotinsa vieressä. Rastin jälkeen Miikka sai kuunnella Niemenkulman koulun hienoudesta samalla, kun siirryimme seuraavalle rastille.

Niemenkulman koululla pääsimme sienimetsään ja vastaaman sienimyrkytys kysymyksiin. Koululla toisena tehtävänä oli katsoa rikos video ja tehdä siitä rikos ilmoitus. Teimme videosta paljon muistiinpanoja, mutta kaikkien muistiin panot olivat ristiriitaisia keskenään. Siitäpä vasta tuli meille pulma. Teimme monta kompromissia ja saimme lapun täytettyä. Maali alkoi olla jo mielessä.

Pellon toisella puolella näkyi viimeinen rasti ennen maalia. Siellä pääsimme yhdistämään kieltolakia koskevia tekijä ketjuja. Ketä on trokari?

Maali odottaa!!! Pääsimme Veeran tietämää polkua pitkin keskuskentälle jossa oli maali. Maalissa oli vielä Elehtiminen pelehtiminen rasti. Pääsimme taas vahvuus asteelle meinaan tehtävänä oli pantomiimi esitys. Veera esitti ja Miikka/Henna vastasi.

Dekkari rasti päästiin uusimaan pisteytys ongelmien vuoksi.

Kisat olivat päättyneet meidän osalta. Ryhmällä oli todella hauskaa ja meno oli sen mukaista. Ryhmä olisi toivonut näkevän muitakin PTP:n kisaajia…..

Maalista lähdimme huoltamaan varusteet kololle tai Veera ja Henna jäi tiskaaman Trangia. Miikka lähti kotiin valmistautumaan (nukkumaan) Tanelin kanssa olevaan palaveriin.

Letkautuksia kisoissa ja fiiliksiä kisaajilta:

Miikka:

Viimeistä sijaa lähdetään tavoittelemaan, mutta jokainen sija ylöspäin on plussa.

Veera:

Kisan jälkeen makasimme Hennan kanssa kolon lattialla rättiväsyneenä, ja pohdimme miten sitä jaksaa polkea kotiin asti. Samalla puhuimme,että kisat ei ole mitään jos ei ole rättipokki väsynyt kisojen jälkeen. Vaikka kisat on vähän rääkkiä ja nyt kirjoittaessa voin tuntea jumuituneet paikat ja sormissani ”taisteluhaavat” kisoista, ne on sen arvoiset! Kisat oli yhtä naurua ja hupia ja upeita piikkiöläisiä maisemia! kannustan kaikkia kisaamaan, se on aitoa partio meininkiä!

Henna:

Tulossa…..

Viralliset tulokset

Seuraavia kisoja odotellessa

Teksti: Miikka Sipilä (LPKJ)

Kuvat: Veera Silmunen

Fiilis: Henna Hellsten