Lippukunnanjohtajan näkökulmasta sunnuntaipäivän tapahtumat syyskokous ja syyskirkko:

Syyskokous

syyskokous oli määrätty alkavaksi klo 14.00, joten olin kololla kello 12.00 valmistautumassa tulevaan päivään. Kololla päivän valmistelut alkoivat videotykin ja tietokoneen asentamisella paikalleen. Tämän jälkeen otin pakastimesta syysleirillä ylijäänet pizzat sulamaan ja laitoin kahvin tippumaan. Alkoi jo vähän jännittää kuinka paljon väkeä saapuisi paikalle. Elina ja Ville Laakso tulivat myös etukäteen paikalle.

Kokous alkoi klo 14.04. Meitä oli tullut paikalle 6 henkilöä, joten olimme päätösvaltaisia. Aloitimme asioiden läpikäymisen rennoissa tunnelmissa.  Saimme käytyä asiat lävitse hyvin jouhevasti ja keskustelevassa ilmapiirissä. Kokous kesti vähän reilun tunnin.

Syyskirkko

Kokouksen jälkeen aloimme valmistella syyskirkkoa. Taittelimme huivit valmiiksi, kävimme läpi tapahtuman kulkua ja mietimme kuka tekee ja mitä tekee. Tehotiimi Heini, Paula, Mia ja minä olimme kaikki kirkon järjestelemisessä vähän ensikertalaisia, mutta onneksi meillä oli puhelimen kautta tukena Kata.  Saimme kaikki asiat kololla valmiiksi ja tämän jälkeen menin asentamaan laitteet valmiiksi seurakuntatalolle ja Heini ja Paula lähtivät kohti kirkkoa vastaan ottamaan uusia sudenpentuja.

Klo 17.00 meillä oli iso joukko lupauksen antajia kirkossa ja aloimme järjestellä heitä riveihin. Lapset tottelivat, vaikka vähän jännittivät tulevaa lupauksen antoa. Kaikki oli saatu järjestettyä paikolleen ja harjoitukset pääsivät alkamaan. Harjoittelimme kirkonmenoja. Miten siirrytään jonoissa omille paikoille eteen, mitä tulee käymään missäkin kohtaan ja paljon muuta.

Kello alkoi lähestyä kuutta ja vielä olivat lippuvartiot tulematta. Pappikin alkoi kysellä lukijoita ja kaikki oli vielä vähän levällään, mutta onneksi olemme partiossa ja meiltä löytyy vastuuta ottavia nuoria. Paikalle oli saapunut juuri sopivasti nuorempia partiolaisia, joista saimme esilukijan ja lippuvartiosta puuttuvat jäsenet.

Kirkko pääsi alkamaan ja jännitys oli lippukunnanjohtajalla varmasti suurempi, kun yhdelläkään uudella sudenpennulla.  Pappi toivotti seurakunnan tervetulleeksi kirkkoon, esitteli bändin ja esilukijan. Papin puheen jälkeen saapuivat liput paikalle ja oli minun vuoroni  ottaa estradi haltuun. Onneksi olin valmistautunut puheeseen ja äänikin oli vielä tallessa.

Puheen jälkeen oli vuorossa sudenpentujen lupaus, joka meni tosi hienosti. Kaikki sudenpennut osasivat olla alttarin edessä mallikkaasti. Tunnelma oli hieno. Kirkko oli täynnä ja hienosti koristeltu. Sudenpentujen jälkeen oli vuorossa seikkailijoiden lupauksen vuoro, vaikka pappi ei ihan sitä muistanutkaan ja oli jo tulossa pitämään messua. Seikkailijatkin saivat lupauksensa  annettua ja kirkonmenot pääsivät alkamaan.

Kirkossa oli harras tunnelma ja musiikista vastannut Porkkanan bändi toi hienosti partiomaisuutta kirkkoon. Tilaisuus päättyi ja seuraavaksi oli vuorossa kirkkokahveet.

Kirkkokahvit

Kirkkokahvista vastasivat partioäidit. He olivat loihtineet erittäin maukasta kuivakakkua, lapsille mehua ja vanhemmille kahvia.  Kahvitustilaisuudessa käytiin läpi tulevia tapahtumia: Adventtikalentereiden myyntiä, joulujuhlaa, Piiru14:ta ja Japanin Jamboretta 2015.  Partiopäivä oli loppupuolella. Tapahtumien jälkeen oli kuulumisten vaihtoa vanhempien ja partio tovereiden kanssa.

Kiitos kaikille osallistujille. Oli hieno päivä ja taas on yhtä partiomuistoa rikkaampi.