Lainaus partio.fi sivuilta

Aikuiset tukevat lasten ja nuorten toimintaa osallistumalla viikkotoimintaan, retkille ja leireille. Lasten ja nuorten kanssa toimimisen lisäksi partio kannustaa aikuisia kouluttautumaan. Aikuinen voi kouluttautua partiossa muun muassa eri ikäkausiryhmien johtajaksi, lippukunnan johtajaksi, projektin johtajaksi ja kouluttajaksi. Lisäksi hän voi kasvattaa taitojaan erilaisilla kursseilla, joissa opitaan niin erätaitoja, ensiapua, leikkiä kuin partiokisojen järjestämistäkin.

Lippukunnissa on usein pulaa aktiivisista aikuisikäisistä johtajista. Jos partiotoiminta kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä lähimmän lippukunnan johtajaan ja tarjoutua avuksi.

Lippukunnanjohtajan (Miikka) miete:

Aikuinen on mahdollistaja, joka on avainasemassa nuoren kasvussa partionjohtajaksi. Aikuiset ovat nuorten esikuvia. Ilman aikuisten panosta ei ole mahdollista toteuttaa täysipainoista partio-ohjelmaa. Mitä enemmän meillä on aikuisia toiminnassamme, sitä paremmin pystymme toteuttamaan partio-ohjelmaa.

Aikuisen tärkein tehtävä on olla tukemassa nuoria johtajia. Aikuiset toteuttavat lippukunnan suurimmat tapahtumat yhdessä nuorten kanssa. Näin he antavat nuorille mahdollisuuden toteuttaa omia ideoitaan.