Sudenpennut ovat 7-9-vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Sudenpennut kokoontuvat kerran viikossa partiokololle. Laumailloissa leikitään, seikkaillaan ja opetellaan muun muassa kädentaitoja. Lisäksi käydään retkillä, leireillä ja tapahtumissa.

Sudenpentujen toiminta jakaantu 6 osa-alueesen: Aloitus, Suhde itseen, Suhde toiseen, suhde yhteiskuntaan, suhde luontoon ja siirtymä.

Sudenpentujen jälkiin voi tutustua linkistä.

Sudenpennun pukeutuminen

Lähde:Partio.fi

aloitusmerkki_sudenpennut.gifSudenpentu kantaa lippukuntahuivia ja on pukeutunut sudenpentupaitaan, jossa on sudenpää- eli tervetulovaiheen merkki. Hihaan laitetaan myös tehtyjen jälkien merkit.

Antaessaan partiolupauksen, sudenpentu saa vasempaan hihaan kiinnitettäväksi molempien maailmanjärjestöjen lupausmerkit.

sudenpentu.jpg

Siirtymävaiheessa sudenpennuista seikkailijoihin saadaan metallinen sudentassu, joka kiinnitetään seikkalijana partiopaidan vasempaan taskuun.

Lupausmerkeillä tarkoitetaan maailmanjärjestöjen WAGGGSin ja WOSMin lupausmerkkejä. WAGGGSin merkki ommellaan vasemmalle puolelle ja WOSMin oikealle puolelle edestä päin katsottuna.

jarjestotunnus_web.gif Järjestötunnus
(kiinnitetään vasempaan hihaan lupausmerkkien yläpuolelle)
waggs.gif WAGGGS lupausmerkki
(kiinnitetään vasempaan hihaan WOSM merkin vasemmalle puolelle)
wosm.gif WOSM lupausmerkki
(kiinnitetään vasempaan hihaan WAGGGS merkin oikealle puolelle)
aloitusmerkki_sudenpennut.gif Tervetuloa-jälkimerkki
(merkki kiinnitetään oikeaan hihaan ylimpään riviin keskelle tai mikäli hihaan ei mahdu kolmea merkkiä rinnakkain, tulee merkki ylimpään riviin ensimmäiseksi vasemmalle)
taiteilija_web.gif Jälki-merkki
(jälki-merkit kiinnitetään sudenpentupaidan oikeaan hihaan kolme merkkiä rinnakkain ja allekain)
sudenpentu_paatos_web.gif Sudenpentujen päätösmerkki
(päätösmerkki kiinnitetään seikkailijaikäkaudessa partiopaidan vasempaan taskuun)