ELÄMÄÄ LUONNOSSA – kesä-, syys- ja talvileirit

Taatusti perinteisin ja pysyvin tammipartiolaisten leiri viimevuosina (tarkoittaa lähemmäs 30 vuotta!) on lokakuussa oleva syysleiri. Syysleiri pidetään Harvaluodossa, seurakunnan kesäkodin maastoissa ja sen teemat ovat vaihdelleet lippukunnan synttärijuhlista, Harry Potterin, Nalle Puhin, viikinkien ja ties minkä kautta arvoitukselliseen PPTPT:hen. vartionjohtajaikäiset saapuvat leirille jo perjantai-iltana, lauantaiaamuna paikalle ryntäävät seikkailijat, tarpojat ja samoajat  ja sunnuntaina sudarien saavuttua paikalla onkin reilusti yli 100 tammipartiolaista.

Joka 4. vuosi järjestetään yhteinen vartioikäisten kesäleiri ALTTI-alueen lippukuntien kanssa (Paimio, Sauvo, Lieto, Aura, Tarvasjoki). Tehtävät kuten huolto, johtajuus ja ohjelma ovat kiertäviä ja alaleirien johtajiksi valitaan ihmisiä kaikista lippukunnista. Tarpojat, Samoajat ja osin Vaeltajatkin saavat näillä leireillä nauttia vauhdikkaasta ohjelmasta tuntemattomampien partiokavereiden kanssa, jotka kyllä viikossa tulevat tutuiksi!

Suomen Partiolaisten suurleireille on osallistuttu pitkään, historiankirjat (ja muutamat konkaritkin) tietävät kertoa ainakin vuoden 1979 Karelia-leiristä. Sen jälkeen on ollut Miilu-85, Tervas-90, Loisto-96, Tarus-04 ja kesällä 2010 osallistutaan Kilkkeelle.

Sudenpennutkin leireilevät ja leikkivät

Sudenpennut leireilevät joka 3. vuosi Lounais-Suomen Partiopiirin Tammileirillä. Vuonna 2001 Sauvon Ahtelassa tammipartiolaiset seikkailivat alaleirinsä Essexin Lehdon kanssa keskiajan tunnelmissa, Britannikan mailla ja ohjelmassa oli sekä turnajaisia että trubaduureja. ”Hei ja haa nyt laulaa saa, hei Britannika, hei ja haa nyt huutaa saa: Britannika. Sinä, minä ja Britannika!

Sudarien omat leirit pidetään useimmiten Harvaluodossa (joka on saattanut muuttua vaikka Peikkometsäksi) tai vartiolaisten kanssa yhdessä, jolloin on suunnattu milloin mihinkin. Yhteisleirejä on pidetty varsin merellisissä oloissa, mm. Kustavissa ja Kemiön Sandössä.

Kesäleirillä aurinko paistaa – ainakin melkein aina!

Kun ei ole kyseessä ALTTI- eikä suurleirivuosi pitää Tammipartio oman kesäleirinsä, jotka 2000-luvulla saivat legendaarisia mittoja leiriläisten osallistuessa suurien seikkailujen sarjaan omine iltamenoineen ja arvoituksien ratkaisemisineen. Välillä on toki lähdetty tuntemattomammillekin seuduille, Saariselälle (2001) tai Muotka-tuntureille (1993). Kultaisella 80-luvulla käytiin ensimmäisen kerran Alpeilla asti, Kanderstegissä Sveitsissä, joka matka uusittiin kesällä 2009 – olipa vanhoja Kanderin kävijöitäkin mukana tälläkin kertaa.

Ja eipä unohdeta talvea… Talvileireillä, siinä hiihtoloman tuntumassa, nukutaan kaminateltoissa eivätkä pulkat, sukset ja luistimet loju käyttämättöminä, mitä nyt joskus lumen puuttuessa. Talvileirejä on pidetty omalla kämpällä Hepojoella ja jos on haluttu varmistua lumisista oloista, on lähdetty vähän kauemmas: Kiikalaan, Kuruun, Raasinkorpeen…

Leireillä ollaan ulkona ja opitaan partiotaitoja – yhteistyöllä onnistutaan!