Luonnon helmaan

Eräteema on partion keskeinen ajatus – kokouksissa harjoitellaan taitoja, joita sitten voidaan hyödyntään maastossa.  Partion tarkoituksena ei ole vain nyhjätä kololla kerran viikossa: pääpainon tulee olla retkissä ja leireissä, joita kolo- tai maastokokoukset tukevat. Erätoiminta onkin lippukunnassamme melko hyvällä mallilla.

Retket

Vartion retket voivat olla mitä tahansa yhden päivän kylpyläreissusta yön yli kestävään vaellukseen, jossa nukutaan tulilla. PTP:llä on oma eräkämppä Hepojoella, ja se onkin vartioidemme ja laumojemme suosima yöretkikohde. Myös maastoyöretkiä tehdään nykyisin ilahduttavan usein: vartiot yöretkeilevät keskimäärin pari kertaa vuodessa.

Vaellukset

Vaellustoimintaa harjoittavat vartiot ja vaeltajaryhmät. Vaellus on vähintään kahden yön yli kestävä retki, jolla yövytään yleensä tulilla. Lippukunnan kesäleiri järjestetään myös silloin tällöin vaellusleirityyppisenä. Esimerkiksi kesäkuussa 2001 vartiolaiset ja johtajat olivat viikon Saariselän upeissa maisemissa. Vaeltajat järjestävät myös vuotuisen kevätvaelluksensa, sekä keväällä kanoottivaelluksen lähiseudun joissa.

Partiotaitokilpailut

Partiotaitokisoissa, kuten nimikin kertoo, kilpaillaan partiotaidoissa, eli mm. luonnontuntemuksessa, suunnistuksessa, erätaidoissa, ensiavussa ja yllärijutskissa. Sarjoja on sudenpennuista johtajiin, ja haastetta riittää aikuiseksi asti. Aktiivisimpia kisaajia ovat tarpoja- ja samoajaikäiset, joiden päivänkestävät mittelöt sijoittuvat alkutalveen ja loppukevääseen. PTP:ssä kisaperinne on vahva, ja Tammipartion kisavartiot ovat niittäneet mainetta niin piiri- kuin valtakunnallisen tason kisoissa. PT-kisoja harvoin käydään hampaat irvessä, vaan hommasta paistaa läpi partiotoiminnalle ominainen hyvä henki ja yhdessä tekeminen.

SP kisasäännöt

PT-kisojen lisäksi partiopiiri järjestää suunnistuskilpailuja vartioikäisistä vanhuksiin. Vaeltajat ja johtajat käyvät joskus testaamassa taitojaan myös Erävaelluksen- tai Erämelonnan SM-kilpailuissa.

Tärkeintä on yhdessä tekeminen ja ryhmähenki!