Tietoa meistä

Hymyn taikaa, laulu raikaa, täältä tulee PTP!

Piikkiöläisellä partiotoiminnalla ja tammipartiolla on pitkät ja monipuoliset perinteet, joita kannamme ylpeydellä mukanamme. Meidät tunnistaa iloisesta meiningistä, leveästä hymystä sekä hyvästä yhteishengestä ja heittäytymisestä milloin mihinkin puuhaan.
Tuotamme vuosittain kokonaan itse lastenkesäteatteriesityksen, ja ilmeisesti olemme ainoa suomalainen partiolippukunta, jolla on näin vahva esiintymispainotus.

Lippukunnassa toimii aktiivisesti

  • 3 sudenpentulaumaa (1.-3. lk)
  • 4 seikkailijajoukkuetta (4.-5.lk)
  • 5 tarpojavartiota (6.-8.lk)
  • Perhepartioryhmä Terhot (3-6v. aikuisen kanssa)
  • Aikuispartioryhmä Ikitammet (23v. +)
  • Samoaja- ja vaeltajavartiot

Lippukuntamme historiaa

Piikkiössä on ollut partiotoimintaa yhtäjaksoisesti vuodesta 1947, kun partiopoikalippukunta Linnavuoren Sissit perustettiin. Muutamaa vuotta myöhemmin rinnalle perustettiin partiotyttölippukunta Haukkavuoren Siskot. Lippukunnilla oli alusta saakka paljon tiivistä yhteistyötä, kuten yhteisiä leirejä. Tiivis yhteistyö huipentui lippukuntien yhdistymiseen Piikkiön Tammipartioksi vuonna 1974. Nykyinen Tammipartio kantaa mukanaan sekä Sissien että Siskojen historiaa, mutta vuosikymmenien aikana olemme luoneet omia perinteitä ja vahvan käsityksen siitä, mitä on olla tammipartiolainen.

Tammipartion nimessäkin oleva tammi tulee Suomen suurimman tammen mukaan. Ympärysmitaltaan n. 8 metrinen Lyydikkylän tammi sijaitsi Piikkiön Toivonlinnassa ja oli kaatuessaan arviolta yli 1000 vuotta vanha. Tammisymboliikkaa hyödynnetään aika-ajoin mm. ryhmiemme nimissä ja oma ansiomerkkimme on nimeltään Tammenlehvä.
Vuosittainen yhteiskuvamme otetaan paraatipäivänä Piikkiön kirkon ja hautausmaan tammien edessä.

Historiikkimme Yhdessä kasvoimme julkaistiin vuonna 2018 70-vuotisjuhlan kunniaksi. Historiikin hinta on 25€. Omasi voit tilata olemalla meihin yhteydessä.

Tammipartio kuuluu Altti-alueeseen, jonka kanssa meillä on vuosittain vahvaa yhteistyötä. Piikkiön Tammipartiolla on taustayhteisösopimus Piikkiön Seurakunnan kanssa. Tukenamme toimivat myös partioäidit. Mikäli partioäititoiminta kiinnostaa sinua, olethan yhteydessä lippukunnanjohtajaan.